Kleur op Kleur Interieur is dealer vanaf 1999 en kijkt achter de schermen bij het internationaal befaamde bedrijf Wood&Washi .

Na een hartelijk ontvangst met koffie en lekkers maken wij kennis met de andere dealers van Wood&Washi
en aansluitend wordt er een presentatie gegeven over het ontstaan van het bedrijf. Met aansluitend een rondleiding door de productie.

Erik Fonfille is de eigenaar en de product bedenker. De geschiedenis van Wood&Washi begint in 1997 toen Eric voor zijn eigen woning raamdecoratie maakte van Japanse Washi. Hij fabriceerde een constructie van cederhouten spijltjes met daartussen Japans papier. Het product sprak hem zo aan dat hij besloot om verder te gaan in raamdecoraties. Vanaf dat moment ging het balletje snel rollen. Vanuit huis maakte Erik zijn eerste commerciële Wood & Washi’s, zoals hij het product een naam gaf. Ook het bedrijf gaf hij deze naam mee.

Wood&Washi is de merknaam voor een complete lijn raambekleding naar Japans ontwerp. De shades worden gemaakt van washi. Dit is Japans papier van de moerbeiboom. In dit papier worden natuurlijke materialen als hennepvezels of snippers boomschors verwerkt. Nu wordt de Wood&Washi papier in Japan gelamineerd, en is daarom vele malen sterker en afwasbaar. Hierdoor verkleurt het haast niet. Het papier heeft veel goede eigenschappen. Het filtert bijvoorbeeld het licht en weert het zicht. Washi verkleurt nagenoeg niet onder invloed van zonlicht. Het moerbeipapier is in de gelamineerde versie zeer stevig en afwasbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, dessins als rollo shade, panel shade, banner, flow .

Ze worden vooral toegepast voor de ramen, maar ook voor afscheidingen. De shades worden gelamineerd geïmporteerd vanuit Japan. Eric geeft als productontwikkelaar de trends door die in Japan worden verwerkt tot shades. En worden in eigen Nederlandse werkplaats als product gemaakt. Dit is uniek omdat bijna iedere producent de productie naar het buitenland brengt.

Aansluitend volgt een rondleiding door de productieruimtes waar alle wetenswaardigheden over de producten en logistiek worden belicht.Daarna mochten wij aan de slag.
Het maken van je eigen rollo shade is een hele leuke ervaring maar valt niet mee, het resultaat van mijn rollo zie je op de foto’s. De dag werd afgesloten met een etentje.

Vanaf het prille begin zijn wij Kleur op Kleur Interieur al een enthousiaste dealer van dit fraaie product en het vind je alle Wood&Washi producten bij ons in de showroom terug en laten we je graag kennismaken met de vele verrassende mogelijkheden binnen je interieur

Panel Shades van Wood&Washi
De panel shades worden tweezijdig bespannen met baleinen van 10 mm, 25 mm of 50 mm in hout of aluminium. Dit schuifsysteem is de moderne variant van de klassieke Shoji panelen uit Japan. Het uit gelamineerde Washi vervaardigde paneelgordijn is ideaal als decoratieve bescherming tegen inkijk, en dompelt de ruimte in een warm licht. Combineert je verschillende papierkwaliteiten en kleurnuances eens voor een individueel design. Het systeem is ook met afstandsbediening verkrijgbaar.

Wood&Washi Japanse raambekleding door Kleur op Kleur Interieur

Kleur op Kleur Interieur

De rollo shades van Wood&Washi
Uitgevoerd met aluminium steunen en metalen ketting, worden bespannen met baleinen van 10 mm in hout of aluminium. Optioneel zijn afstandsbediening, zijgeleiding, stansvormen en combinaties van 2 rollo’s in een systeem (splitrollo). Groot pluspunt: voor ramen van ongelijke hoogte maken wij de Rollo’s op verzoek zodanig dat de baleinen op gelijke hoogte doorlopen. Het systeem is ook met afstandsbediening verkrijgbaar. En kan bedrukt worden met een eigen print.

Wood&Washi Japanse raambekleding door Kleur op Kleur Interieur

Kleur op Kleur Interieur

De Banners van Wood & Washi
Vormen een variatie op het alom bekende lamelsysteem. In combinatie met verschillende baleinen met aluminium oppervlaktes of met inleg van echt hout verlenen de verticale lamellen de ruimte een bijzonder cachet en laten zij het fascinerende spel van licht en schaduw door. Onze tip: gebruik de vele variatiemogelijkheden van Wood & Washi en combineer verschillende baleinen, dessins en kleurnuances voor een decoratieve paneelverdeling. Bescherming tegen de zon in een fascinerend kleurenspel.

Wood&Washi Japanse raambekleding door Kleur op Kleur Interieur

Kleur op Kleur Interieur

De Flow van Wood & Washi
Flow verbreedt de horizon. Met het onlangs ontwikkelde decoratiesysteem Flow bewandelt Wood & Washi nieuwe wegen op het gebied van raamdecoratie. De door de ontwerper van Wood & Washi ontwikkelde productinnovatie maakt het toepassen van verschillende soorten doeken mogelijk. Doeken die het licht filteren en inkijk voorkomen, die bovendien onafhankelijk van elkaar verticaal kunnen worden opgetrokken of neergelaten. Afhankelijk van de ruimtelijke situatie en de wensen van het moment is het mogelijk om met deze innovatieve techniek van Wood & Washi delen van het raam naar wens bedekt of onbedekt te laten. Door decoratieve contragewichten van rvs toe te passen kunnen ook grote doeken (tot 300 cm) over de gehele breedte vederlicht worden bediend. Flow kan door haar flexibiliteit zowel toegepast worden als raamdecoratiesysteem alsook als ruimteverdeler of voor het afschermen van werkplekken. Flow kan minimalistisch worden uitgevoerd in Japans papier (Washi) of in transparant geweven papier in drie natuurlijke kleuren, naar keuze met een border (9 cm)  uit de nieuwe lijnen Flowers en Fields. En uiteraard kan de washi bedrukt worden met een eigen print.

Wood&Washi Japanse raambekleding door Kleur op Kleur Interieur

Kleur op Kleur Interieur

Bekijk meer afbeeldingen: