Wood & Washi: Japanse raambekleding van papierkunst en Nederlands design

 

Dit in Groningen gevestigde bedrijf is de grondlegger van deze raambekleding in Japanse stijl. Wood & Washi heeft hun producten zelf ontwikkeld en als eerste op de markt gebracht. Hierdoor beheersen zij als geen ander het productieproces. Wood & Washi combineert namelijk de traditionele, eeuwen oude Japanse papiercultuur met nieuw, modern Nederlands design. Hierbij wordt origineel Japans papier van de moerbeiboom, de washi genaamd, gecombineerd met aluminium strippen en roestvrijstalen dragersystemen tot moderne raambekleding.

Dit prachtige, handgemaakte Japanse papier is fascinerend in een interieur vanwege de fijne structuur en haar stevigheid, en de prachtige lichtfiltering die voor een rustig, zacht effect zorgt. Door middel van een speciale techniek wordt het papier gelamineerd, zodat het papier eenvoudig te reinigen is met een vochtige doek.

Onderscheidend zijn de jarenlange ervaring van Wood & Washi, de hoogwaardige kwaliteit, de gedurfde materiaalcombinaties en hun samenwerking met internationale kunstenaars. Ze zijn zeer vooruitstrevend als het gaat om nieuwe ontwikkelingen en weten deze als geen ander op de markt te brengen. De allernieuwste ontwikkeling is het flow-systeem, waarbij afzonderlijke papierdoeken ieder apart op de gewenste hoogte kunnen worden gehangen door een middel van een uniek vormgegeven systeem. Wood & Washi gebruikt de washi naast het allernieuwste flow-systeem ook voor banners, panelen, schuifwanden, scheidingswanden en rolgordijnen.

De producten van Wood & Washi passen perfect in privévertrekken, maar zijn ook geschikt voor kantoor- en bedrijfsruimtes. Kleur op Kleur interieur kent de producten van Wood & Washi als geen ander en laat u graag kennismaken met de vele verrassende mogelijkheden binnen uw interieur.

Bekijk deze unieke proces in het volgende filmpje

 

Neem contact op

Geïnteresseerd in de collectie van Wood & Washi?
Kleur op Kleur Interieur adviseert u graag >>

U bent welkom in onze woonstudio in Aldeboarn, waar we u kunnen inspireren en informeren.
Neem contact op

Bekijk de collectie van Wood & Washi