Gerecycled wollen vilt voor het bekleden van meubels.

Vanuit het oogpunt van eco-vriendelijk en toekomstgericht denken. De garens komen uit de mode industrie en worden hergebruikt tot gerecyclede wol voor meubelstoffen, plaids en kussens. Een eigentijdse kleurenpalet van frisse pasteltinten zoals citroengeel, mint en ijsblauw en wat denkt u van zacht amethistof lila. De afwerking geeft een heerlijk zacht gevoel aan een duurzame en robuuste kwaliteit.Deze collectie is supergeschikt voor onze meubels denk aan de elementenbanken elk zitelement in een andere kleur!!! Of een verloop van kleuren van element naar element.

 

Het recycling proces

Kammen is een specifieke manier van verwerking  van vezels verkregen uit oude kledinggarens opnieuw gebruikt. Om gerecyclede stoffen te vervaardigen gaan de vezels door de volgende processen:

Een carbonisatie proces

Elimineert allereerst alle plantaardige verontreinigingen uit de wol. Vervolgens wordt de wol chemisch gereinigd en geslagen om eventuele onvolkomenheden te elimineren.

De stoffen gaan vervolgens door een scheurproces waarbij ze door watertanks worden geperst om te worden gewassen en gescheurd tot individuele vezels door twee cilinders met stalen tanden. Zodra dit is voltooid, worden de vezels te drogen gelegd vóór kan worden gesponnen, geverfd, geweven en afgewerkt.

Het belangrijkste element van de afwerking is het reinigingsproces, dat olie, vuil en andere onzuiverheden elimineert om het doek dikker te maken. De dikte van het doek wordt verkregen door het slaan van de vezels teneinde ze te verbinden, waardoor extra stevigheid van het textiel ontstaat. De wol wordt vervolgens gehamerd tot vilt alvorens te worden gedroogd, geborsteld en gekalandeerd.

Tenslotte gaat de stof door  een finishing proces met als eindresultaat een duurzame gerecyclede wol die de tand des tijds kan doorstaan.

Deze gerecyclede wollen vilt collectie vind uw in onze woonwinkel Kleur op Kleur Interieur.