Kleur op Kleur karpetten en tapijten: mode om met voeten te betreden
Naast voelbaar comfort brengen karpetten en vloerkleden vooral kleur en sfeer in huis. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan intrigerende structuren, mooie kleuren en aaibare materialen. Duurzaamheid is een hot item. Zo hebben we karpetten van puur natuurlijke materialen als sisal, kokos, zuiver scheerwol, katoen en zelfs papier! Een Karpet of tapijt brengt een zichtbare, voelbare en tastbare luxe in heel het huis. Of het nu gaat om een prachtig tapijt die uw hal helemaal aankleed, een schitterende loper die uw trap allure geeft of een karpet die zorgt voor verbinding in het interieur van de woonkamer. Kleur op Kleur brengt u niet zomaar karpetten, maar een breed scala aan vormen, kleuren, materialen en maten om het karpet helemaal naar uw wensen uit te voeren.

Neem contact op

Geïnteresseerd in een laagpolig karpet? Neem dan gerust contact met ons op >>

U bent welkom in onze woonstudio in Aldeboarn, maar we komen ook graag bij u langs om uw wensen te bespreken.
Neem contact op

Karpetten laagpolig

Of het nu gaat om zuivere scheerwol of synthetische kwaliteiten, de zorgvuldige selectie van materiaal en de perfecte verwerking hiervan zorgen dat een laagpolig tapijt een waardevolle aanvulling is in ieder interieur. Juist laagpolig of glad geweven karpet leent zich bij uitstek voor prachtige, meerkleurige patronen en dessins. Denk hierbij aan grafische, rechte vlakken, sierlijke barok prints, retro cirkels, of uitvergrootte bloemen. Maar ook een geschoren karpet in exact de kleur van een detail uit de bekleding van uw meubels behoort tot de mogelijkheden. Een lage pool is voor alle doeleinden te gebruiken en het is een pool die alle kleuropties open laat. Of het gaat om natuurlijke tinten of krachtige kleuren, Kleur op Kleur heeft de juiste keuze voor elke interieurstijl in haar collectie.

Daarnaast zijn karpetten praktisch overal toepasbaar en verkrijgbaar in vele maten en kleuren.
Ze zijn geluiddempend en dragen op die manier bij aan het wooncomfort in huis. Met name in ruimtes waar stilte van belang is.
Een ruimte waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel dankzij de zachte, aaibare materialen.
In een kale ruimte worden dagelijkse geluiden zoals praten, geluiden van tv of radio en klikkende hakken erg aanwezig. Door de keuze voor textiele materialen zoals gordijnen en tapijt, verminderd het geluidsniveau aanzienlijk. De vezels van het karpet absorberen het geluid in plaats van het te weerkaatsen.
Hierdoor is het prettiger om een gesprek te voeren, klinkt muziek mooier. Op een harde, gladde vloer klinkt geluid harder, blikkerig en ontstaat er meer galm. Een karpet maakt geluid realistischer en warmer.
De stilstaande lucht tussen de pooldraden houden warmte vast en een ondertapijt zorgt dat de warmte niet weg kan lekken naar de constructievloer.
Een onregelmatige, harde ondergrond vergt veel van gewrichten, spieren en uw evenwicht tijdens het lopen. Met een zacht karpet wordt de loopbeweging gedempt, en hoeft uw lichaam minder klappen op te vangen. Dit maakt vloerkleden heel geschikt bij gewrichtsaandoeningen zoals reuma.
Karpetten kunnen heel goed uit alleen maar natuurlijke materialen worden vervaardigd. Hierdoor is een karpet uitermate geschikt om toe te passen in een ecologisch verantwoorde woning.
Als u last heeft van allergische reacties, kan een goed tapijt u helpen bij het verminderen van klachten. Een tapijt van linnen bijvoorbeeld heeft een anti allergische werking. Verder zorgt een karpet ervoor dat de stofdeeltjes in het karpet gaan zitten en niet blijven rondwarrelen. Hierdoor kunt u ze beter opzuigen.
Het is mogelijk om sommige vezels te behandelen met een vuil- en verwerende finish. Hierdoor hechten vuildeeltjes zich minder snel aan vezels en blijft het karpet langer mooi.

 

De afmetingen van de hieronder genoemde uitvoeringen zijn in breedte x lengte en in centimeters. De maten kunnen in werkelijkheid altijd iets afwijken.

 • Karpetten kunnen ook rond of ovaal, eclipsen en veelhoeken
 • Karpetten kunnen op elke gewenste maat worden gemaakt
 • Traplopers kunnen wij ook verzorgen
 • Karpetten kunnen mooi toegepast worden als langer loper
 • Het is mogelijk om karpetten in elke gewenste kleur worden geverfd tegen meerprijs
 • Als de karpetten van kamerbreed tapijt worden gemaakt dan kan de breedte tot 400 cm of 500 cm en de lengte onbeperkt
 • Standaard maten:
  150×200
  200×200
  200×250
  200×300
  200×350
  250×250
  250×300
  250×350
  250×400
  300×300
  300×350
  300×400
  350×350
  300×400
  350×350
  350×400
  400×400

 • In onze interieurstudio in Aldeboarn kunt u onze collectie karpetten en tapijten bezichtigen aan de hand van proefstalen en kleurklossen, waarbij we u kunnen laten kennis maken met een scala aan materialen, poolhoogtes, kleuren en weeftechnieken
 • Aan de hand van meerdere kleurgarens, kunnen we speciaal voor uw interieur een kleurklos samenstellen uit meerdere kleuren, zodat u thuis kunt zien hoe bepaalde kleurnuances in uw tapijt uitkomen in het interieur
 • Als er een kleur in het interieur net afwijkt van een bestaande kleurencollectie, kan Kleur op Kleur met de met behulp van de NCS-colorscan kleuren uit uw interieur inscannen en verder uit te werken
 • Kleur op Kleur heeft naast een brede collectie bestaande karpetten en tapijten, ook de mogelijkheid om een karpet op maat te maken
 • We bespreken de mogelijkheden voor uw specifieke wensen voor de samenstelling van uw karpet of tapijt aan de hand van materialen, vormen, kleuren, afmetingen en poolhoogtes
 • Door te luisteren en te vragen halen wij uw wensen naar boven
 • We kunnen u adviseren over bijpassende raambekleding, meubels, kussens en nog veel meer om het plaatje compleet maken
 • U ontvangt een offerte waarin alle kosten zijn meegenomen. U weet precies waar u aan toe bent
 • Eigen Kleur op Kleur mensen bezorgen uw karpet of vloerkleed door heel Nederland

Bekijk meer afbeeldingen: