Gordijnroedes en railsen
Er zijn schitterende ophangsystemen voor uw gordijnen, van basic tot heel chic. Railsen, spandraad, roedes en railroedes. Van hout, RVS, smeedijzer, messing, nikkel; werkelijk te veel om op te noemen. Zowel voor plafond als wandbevestiging en als u er voor kiest kan het zelfs elektrisch. De gordijnen zijn via afstandbediening, smartphone of op afstand met uw computer te bedienen. Mooie roedes en railsen maken net het verschil. Met stoere zeilringen of met een enkele-dubbele-of triplooi. Per situatie kijken we met u of de railsen recht of de bocht om moeten gaan. Naast de roedes en ophangsystemen heeft Kleur op Kleur een zeer uiteenlopend assortiment van accessoires om uw gordijnen in bijpassende stijl naar de zijkant vast te zetten. Ook zijn er verschillende trekstangen waarmee u de gordijnen makkelijk kunt openen of sluiten
Neem contact op

Geïnteresseerd in roedes en railsen? Neem dan gerust contact met ons op >>

Neem contact op

Houten gordijnroedes

Verkrijgbaar in verschillende doorsnedes, gebeitst, geverfd in diverse kleuren. Met schitterende eindknoppen.

In onze houten collectie vindt u de meest elegant bewerkte eindknoppen om uw gordijnroede in stijl mee af te werken. De vormen doen denken aan chique, statige landhuizen met weelderige gordijnpartijen, waar draperieën mooi worden omvat door embrasses. In de houtsnedes zijn gouden details aangebracht voor net dat beetje extra luxe.

Maar ook zijn er moderne eindknoppen van hout te vinden die met organische vormen en golvende uitsnedes weer een hele andere uitstraling realiseren. Maak het extra spannend om deze roedes in een opvallende kleur te verven die bijvoorbeeld weer terugkomt in het dessin van uw gordijnstoffen.

RVS gordijnroedes en railsen

Gaat u meer voor de strakke, minimalistische look? Ga dan voor gordijnrails of roedes van RVS of edelstaal. Dit edelstaal kan uitgevoerd worden in de kleuren zwart, nikkel en messing. RVS kan uw interieur een geheel andere uitstraling geven, dankzij de slanke rails en de geometrische uitsnedes op de uiteinden. Kies voor een mat geborstelde bewerking of houdt het RVS juist glanzend.

Ook zijn er prachtige gordijnkabels waaraan bijvoorbeeld transparanten prachtig tot hun recht komen. Dankzij de slanke staalkabel blijft de raambekleding luchtig en open. Ook deze kabel is er in meerdere kleuren. Of ga voor een spannende combinatie door een RVS roede af te werken met een houten eindknop. Het contrast in materialen geeft een opvallend geheel.

Smeedijzeren gordijnroedes

Een eindknop gemaakt van smeedijzer oogt robuust en natuurlijk tegelijk. Dankzij het smeden en vormen van het ijzer ontstaat een pure vorm waarbij het materiaal spreekt. In deze serie van smeedijzeren rails en knoppen zijn veel organische vormen te vinden zoals bladeren, takken en krullen. ook de wandbevestiging kan worden voorzien van een sierlijk element. Verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart, antiek en zilver. Doorsnedes zijn er in 16mm / 20mm / 28mm / 35mm.

Hieronder ziet u de mogelijkheden als het gaat om de confectie van onze stoffencollecties.

 • Van de stoffencollectie van Kleur op Kleur kunnen gordijnen, vouwgordijnen, optrekgordijnen, paneelgordijnen, gordijnkappen, guirlandes, embrasses en gedrapeerde gordijnen geconfectioneerd worden.
 • Daarnaast kunnen de stoffen van Kleur op Kleur ook prima worden gebruikt voor het bekleden van het hoofdeind en voeteneind, voor lampenkappen, kussens, kamerscherm of als afscheiding
 • Afhankelijk van de gekozen stof, de raampartij en het gebruik van de ruimte, wordt gezamenlijk de confectie bepaald. Hierbij kijken we bijvoorbeeld of gordijnen verduisterend moeten zijn voor in de slaapkamer of dat ze gevoerd moeten worden tegen verkleuring als de raampartij op het zuiden ligt.
 • Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om de afwerking van het gordijn aan de bovenzijde. U kunt kiezen voor verschillende plooien met verschillende hoogtes qua band, retourplooien, ringen in verschillende maten en kleuren die in de stof worden geslagen, lussen, ringetjes aan de stof, een tunnel of met knijpertjes. Aan de hand van de gekozen stof bespreken we welke afwerkingsmethode geschikt is
 • Ook voor de afwerking van de onderzijde van het gordijn zijn er diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan zomen in verschillende hoogtes, een zoom met een loodveter erin of een afgelockte zoom.
 • Door het gordijn te voeren heeft u veel langer plezier van uw raambekleding. Gordijnvoering heeft namelijk een isolerende werking en is daardoor energiebesparend. Verder geeft een voering, een tussenvoering of een tussen gordijn extra volume en maakt het een gordijn uitermate duurzaam
 • Met een voering kunt u het decoratieve effect van een gordijn vergroten. Voer een gordijn met een patroon, bloemenstof, een streep of juist een effen stof die weer goed bij de hoofdstof past en vouw het gordijn terug zodat er een mooi contrasterend effect ontstaat.
 • De zijkanten van het gordijnen kunnen met ruches of passementen worden afgewerkt
 • De gordijnen kunnen netjes naar de zijkant geleid worden door middel van een embrasse
 • Ook kunt u kiezen voor bijpassende guirlandes. Deze komen het mooiste tot hun recht bij hoge ramen
 • Een gordijnkap die in een gelijke of juist met de gordijnen contrasterende stof is bekleed zorgt voor een opvallende omlijsting van de gordijnen
 • Kies bij de afwerking van de onderkant van het gordijn voor een andere kleur, een ander patroon en zet deze al dan niet af met passementen
 • Laat verschillende stoffen in meerdere lagen terugkomen in het gordijn
 • Gebruik een contrasterende stof als bies om de zijranden van de stof af te werken
Kleur op Kleur heeft voor ieder gordijn een brede collectie aan roedes, ophangsystemen en bijbehorende accessoires. Hieronder vindt u een toelichting op de verschillende mogelijkheden op het gebied van roedes en ophangsystemen.

 • Houten roedes: De houten roedes zijn er in verschillende doorsnedes en lengtes, van gebeitst tot gelakt in verrassend veel kleuren. U kunt kiezen voor bijpassende houten ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Metalen roedes: De metalen roedes van Kleur op Kleur hebben verschillende doorsnedes en lengtes en kunnen worden uitgevoerd in RVS, staal, chroom, goudkleurig, van licht brons tot donker, zwart tot koper. Ook hiervoor zijn bijpassende ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Als u kiest voor zeilringen die in de stof worden geslagen, zijn hiervoor ook prachtig bijpassende roedes verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Voor de roedes heeft Kleur op Kleur de meest uiteenlopende eindknoppen om de roede decoratief af te werken. Van heel strak tot sierlijk, van klassiek tot echt kitscherig of meer art deco.
 • Roederails: De roederails is een combinatie van een roede met aan de onderzijde een ingebouwde rail. De runners glijden hier doorheen en zorgen dat het gordijn mooi onder de roederails komt te hangen en de steunen in zicht blijven. Roederails worden bevestigd aan het plafond of aan de wand.
 • Rails: Een gordijnrails kan zowel tegen het plafond als de wand worden bevestigd. Met rails kunnen bochten op maat worden gebogen, ideaal in bijvoorbeeld erkers.
 • Elektrische rails: Met elektrische rails kunt u uw gordijnen met behulp van een afstandsbediening, smartphone, tablet of via uw pc openen en sluiten. De signalen worden hiervoor draadloos overgebracht. Voor de elektrische rails is wel een 220 volt aansluiting in de buurt van het systeem vereist
 • Spandraden: Spandraden zijn zeer geschikt voor lichte voile of vitrage stoffen.
 • Accessoires: Naast de roedes en ophangsystemen heeft Kleur op Kleur een zeer uiteenlopend assortiment van accessoires om uw gordijnen in bijpassende stijl naar de zijkant vast te zetten. Ook zijn er verschillende trekstangen waarmee u de gordijnen makkelijk kunt openen of sluiten
 • Ramen zijn de blikvanger van uw huis
 • Kleur op Kleur heeft de expertise, de ervaring en vooral de creativiteit om u te voorzien van het juiste advies bij het kiezen van gordijnen en bijbehorende producten. De keuze uit stoffen, stijlen, details en ophangsystemen is hiervoor zeer uitgebreid
 • Het begint met een persoonlijke afspraak, waarbij wij stilstaan bij uw wensen en eisen. U  komt naar onze interieurstudio in Aldeboarn met foto’s, tekeningen en plaatjes om uw woonwensen duidelijk te maken. Of wij komen bij uw thuis.
 • We bespreken de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw raampartijen en de functies waaraan de raambekleding moet voldoen
 • Na een vrijblijvend gesprek bespreken we hoe we hoe verder te gaan
 • Door te luisteren en te vragen krijgen wij een beeld van uw leefstijl en kunnen wij een vertaalslag maken van uw wensen naar een voorstel voor de nieuwe situatie
 • We leggen u materialen, kleuren en voorbeelden voor om u een compleet beeld te geven van het eindresultaat
 • Wij komen bij u thuis met de uitgezochte collectie in heel Nederland
 • We houden rekening met aansluitende ruimtes, waardoor een prettige samenhang ontstaat in uw huis. Desgewenst kunnen we ook voor andere ruimtes een passend advies opstellen zodat uw gordijnen een mooi geheel vormen.
 • U ontvangt een offerte waarin alle kosten zijn meegenomen. U weet precies waar u aan toe bent
 • Eigen Kleur op Kleur mensen meten alles in en monteren bij u

Bekijk meer afbeeldingen: