Exclusieve gordijnen
Glamoureuze, kostbare, extravagante stoffen. Stoffen die tot kunst verheven mogen worden en die kamers voorzien van paleiselijke grandeur met al zijn schoonheid, stijl, warmte en gevoel. De collectie combineert luxe van hoge kwaliteit en de kleuren zelf zijn juweeltjes. Perfect voor degene die zich graag omgeeft met textiel, elegante verwennerij of gaat voor gevarieerde schoonheid. Geen andere collectie weerspiegelt dezelfde hoogwaardige materialen, stijl en elegantie die samenkomt in deze collectie. Door het gebruik van metalen kunnen de stoffen worden gevormd en gemodelleerd. De extravagante voile bezaaid met talloze pailletten die glanzen bij elke beweging en glinsteren als echte parelmoer. Het kleurenpalet is gevarieerd, rijk, sensueel en soms een beetje sexy. Een geslaagd interieur is een bijzondere harmonie. De voelbare eenheid tussen toegepaste gordijnstoffen, kleurgebruik en dessin van het behang, de gekozen kleuren op de muur en de toegepaste passementen. De staalboeken in onze interieurstudio bevatten tientallen dessins en patronen die u allemaal kunt ervaren en voelen.

 

Neem contact op

Geïnteresseerd in exclusieve gordijnen?  Neem dan gerust contact met ons op >>

Neem contact op

Zeer extravagante gordijnstoffen

Geen andere naam weerspiegelt de stijl en elegantie als deze stoffen! De collectie combineert de meest luxe stofcreaties met een verfijnde kleurenpallet, zoals de voile met zilver. En de kleur van zilver op deze manier is gebruikt, vormt het een waar statement.

De patronen zijn subtiel en modieus te noemen, waarbij de lijnen niet kaarsrecht zijn maar speels lijken te zijn aangebracht met een penseel. Hierdoor ontstaat een ongedwongen patroon en een eigentijds ontwerp.

Spannend rood

Boeiend theater-rood kan niet ontbreken in onze stoffencollectie. Sensuele texturen, glamour: dress your house met de mooiste gordijnstoffen. Deze luxe collectie stoffen is anders dan alle andere gordijncollecties. Deze stoffen hebben de juiste toon van ongedwongen elegantie.

Laat u met deze collectie inspireren en zie hoeveel variëteit er is binnen hetzelfde kleurenspectrum. Werk met verschillende texturen zoals velours, zijde of satijn. Maar ook stoffen met reliëf of dimensie zijn een prachtige afwisseling binnen een kleurpallet als deze. Texturen geven diepte en schaduwwerking, waardoor subtiele kleurnuances in de stof ontstaan. Ook wisselende dessins van strepen of verschil tussen glimmende en matte tinten werken fantastisch. Laat uw fantasie de vrije loop en ga voor gewaagd!

Gordijnen met uitsnedes en half transparanten

Het wordt een feest van klassieke decoratieve patronen, met hier en daar een de toepassing van een motief. Klassieke vertrekken krijgen door gebruik van deze gordijnstoffen gecombineerd met eigentijdse stukken een dynamische en spannend karakter. Ze zorgen voor een schitterende filtering van het licht en voor een intrigerend lichtspel in de ruimte waar deze stoffen worden gebruikt.

Voor ruime interieurs kan het verfrissend werken om in alle verschillende ruimtes hetzelfde dessin in een andere kleurstelling te gebruiken.

Hieronder ziet u de mogelijkheden als het gaat om de confectie van onze stoffencollecties.

 • Van de stoffencollectie van Kleur op Kleur kunnen gordijnen, vouwgordijnen, optrekgordijnen, paneelgordijnen, gordijnkappen, guirlandes, embrasses en gedrapeerde gordijnen geconfectioneerd worden.
 • Daarnaast kunnen de stoffen van Kleur op Kleur ook prima worden gebruikt voor het bekleden van het hoofdeind en voeteneind, voor lampenkappen, kussens, kamerscherm of als afscheiding
 • Afhankelijk van de gekozen stof, de raampartij en het gebruik van de ruimte, wordt gezamenlijk de confectie bepaald. Hierbij kijken we bijvoorbeeld of gordijnen verduisterend moeten zijn voor in de slaapkamer of dat ze gevoerd moeten worden tegen verkleuring als de raampartij op het zuiden ligt.
 • Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om de afwerking van het gordijn aan de bovenzijde. U kunt kiezen voor verschillende plooien met verschillende hoogtes qua band, retourplooien, ringen in verschillende maten en kleuren die in de stof worden geslagen, lussen, ringetjes aan de stof, een tunnel of met knijpertjes. Aan de hand van de gekozen stof bespreken we welke afwerkingsmethode geschikt is
 • Ook voor de afwerking van de onderzijde van het gordijn zijn er diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan zomen in verschillende hoogtes, een zoom met een loodveter erin of een afgelockte zoom.
 • Door het gordijn te voeren heeft u veel langer plezier van uw raambekleding. Gordijnvoering heeft namelijk een isolerende werking en is daardoor energiebesparend. Verder geeft een voering, een tussenvoering of een tussen gordijn extra volume en maakt het een gordijn uitermate duurzaam
 • Met een voering kunt u het decoratieve effect van een gordijn vergroten. Voer een gordijn met een patroon, bloemenstof, een streep of juist een effen stof die weer goed bij de hoofdstof past en vouw het gordijn terug zodat er een mooi contrasterend effect ontstaat.
 • De zijkanten van het gordijnen kunnen met ruches of passementen worden afgewerkt
 • De gordijnen kunnen netjes naar de zijkant geleid worden door middel van een embrasse
 • Ook kunt u kiezen voor bijpassende guirlandes. Deze komen het mooiste tot hun recht bij hoge ramen
 • Een gordijnkap die in een gelijke of juist met de gordijnen contrasterende stof is bekleed, als de gordijnen zorgt voor een opvallende omlijsting van de gordijnen
 • Kies bij de afwerking van de onderkant van het gordijn om te werken met een andere kleur, een ander patroon en zet deze al dan niet af met passementen
 • Laat verschillende stoffen in meerdere lagen terugkomen in het gordijn
 • Gebruik een contrasterende stof als bies om de zijranden van de stof af te werken
Kleur op Kleur heeft voor ieder gordijn een brede collectie aan roedes, ophangsystemen en bijbehorende accessoires. Hieronder vindt u een toelichting op de verschillende mogelijkheden op het gebied van roedes en ophangsystemen.

 • Houten roedes: De houten roedes zijn er in verschillende doorsnedes en lengtes, van gebeitst tot gelakt in verrassend veel kleuren. U kunt kiezen voor bijpassende houten ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Metalen roedes: De metalen roedes van Kleur op Kleur hebben verschillende doorsnedes en lengtes en kunnen worden uitgevoerd in RVS, staal, chroom, goudkleurig, van licht brons tot donker, zwart tot koper. Ook hiervoor zijn bijpassende ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Als u kiest voor zeilringen die in de stof worden geslagen, zijn hiervoor ook prachtig bijpassende roedes verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Voor de roedes heeft Kleur op Kleur de meest uiteenlopende eindknoppen om de roede decoratief af te werken. Van heel strak tot sierlijk, van klassiek tot echt kitscherig of meer art deco.
 • Roederails: De roederails is een combinatie van een roede met aan de onderzijde een ingebouwde rail. De runners glijden hier doorheen en zorgen dat het gordijn mooi onder de roederails komt te hangen en de steunen in zicht blijven. Roederails worden bevestigd aan het plafond of aan de wand.
 • Rails: Een gordijnrails kan zowel tegen het plafond als de wand worden bevestigd. Met rails kunnen bochten op maat worden gebogen, ideaal in bijvoorbeeld erkers.
 • Elektrische rails: Met elektrische rails kunt u uw gordijnen met behulp van een afstandsbediening, smartphone, tablet of via uw pc openen en sluiten. De signalen worden hiervoor draadloos overgebracht. Voor de elektrische rails is wel een 220 volt aansluiting in de buurt van het systeem vereist
 • Spandraden: Spandraden zijn zeer geschikt voor lichte voile of vitrage stoffen.
 • Accessoires: Naast de roedes en ophangsystemen heeft Kleur op Kleur een zeer uiteenlopend assortiment van accessoires om uw gordijnen in bijpassende stijl naar de zijkant vast te zetten. Ook zijn er verschillende trekstangen waarmee u de gordijnen makkelijk kunt openen of sluiten
 • Ramen zijn de blikvanger van uw huis
 • Kleur op Kleur heeft de expertise, de ervaring en vooral de creativiteit om u te voorzien van het juiste advies bij het kiezen van gordijnen en bijbehorende producten. De keuze uit stoffen, stijlen, details en ophangsystemen is hiervoor zeer uitgebreid
 • Het begint met een persoonlijke afspraak, waarbij wij stilstaan bij uw wensen en eisen. U  komt naar onze interieurstudio in Aldeboarn met foto’s, tekeningen en plaatjes om uw woonwensen duidelijk te maken. Of wij komen bij uw thuis.
 • We bespreken de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw raampartijen en de functies waaraan de raambekleding moet voldoen
 • Na een vrijblijvend gesprek bespreken we hoe we hoe verder te gaan
 • Door te luisteren en te vragen krijgen wij een beeld van uw leefstijl en kunnen wij een vertaalslag maken van uw wensen naar een voorstel voor de nieuwe situatie
 • We leggen u materialen, kleuren en voorbeelden voor om u een compleet beeld te geven van het eindresultaat
 • Wij komen bij u thuis met de uitgezochte collectie in heel Nederland
 • We houden rekening met aansluitende ruimtes, waardoor een prettige samenhang ontstaat in uw huis. Desgewenst kunnen we ook voor andere ruimtes een passend advies opstellen zodat uw gordijnen een mooi geheel vormen.
 • U ontvangt een offerte waarin alle kosten zijn meegenomen. U weet precies waar u aan toe bent
 • Eigen Kleur op Kleur mensen meten alles in en monteren bij u
 

Bekijk meer afbeeldingen: