Dessin en print gordijnen
Kleur op Kleur Interieur neemt u mee in de betoverende wereld van printstoffen. Juist door de vele contrasten, patronen en materialen zijn er spannende combinaties te maken. Printstoffen zijn smaakmakers in uw interieur voor gordijnen, vouwgordijnen of panelen. De collectie bestaat uit grafische prints en texturen in een breed spectrum van kleuren. Met klassieke ontwerpen en dessins die teruggrijpen naar eerdere stijlen, weerspiegelen de collecties een geheel nieuwe interpretatie in vernieuwende stofontwerpen. De stoffen zijn bedrukt op pure zijde, katoen en damast in neutrale witte en champagne kleuren. Uiteenlopend van extravagante patronen tot krachtige geometrische vormen. Waanzinnig moeilijke patronen van exotische bloemen, vogels en vlinders in de meest fantastische kleuren. Maak een statement van uw gordijnen door ze een glanzende chintzvoering te geven met een mooi gekozen kleur uit de print. U bent bij Kleur op Kleur aan het juiste adres voor een veelzijdigheid in collecties, de expertise in advies, afwerkingen en technieken om deze stoffen tot een gordijn te verwerken.

 

Neem contact op

Geïnteresseerd in gordijnen met prints?  Neem dan gerust contact met ons op >>

Neem contact op

Gordijnen met grotekse bloemen en exotische vogels

Ga voor fleurige statements en zeg het met bloemen. Kies kleurrijke, tropische exemplaren voor exotische accenten uitgevoerd in subtropische tinten. Al deze prachtige gordijnstoffen laten de prachtigste kleuren en op de natuur gebaseerde voorstellingen zien.

Uitgevoerd in subtiele aquareltekeningen, waarbij kleuren subliem in elkaar overvloeien. More is more is overduidelijk de insteek, de samenstelling van het kleurenpalet is vaak het begin van een interieur. Laat u niet beperken in tot één bepaalde stijl. Florale prints, ruiten en strepen mogen zeker gecombineerd worden!

Spelen met zwart en wit

In deze collectie vindt u een symfonie van witnuances of donkere, luxe texturen. Helemaal van nu is de kenmerkende paisley print, waarbij fijne, weelderige en druppelvormige figuren met veel details worden afgewisseld in diverse groottes. Een zeer geschikt patroon om te gebruiken in half transparanten! Zo ook toegepast op deze panelen van doorschijnend zwart-wit linnen. Deze panelen kunnen voor de ramen worden geschoven om het licht buiten te houden.

Daarnaast zijn er vele stoffen met een avontuurlijke combinatie van kleuren, dessins en texturen. hierbij worden zwart-wit en grijstinten af en toe brutaal onderbroken door een opvallende trendkleur om het geheel te breken. Hierdoor zijn deze gordijnen weer mooi aan te combineren met accessoires en meubelstukken waarin dezelfde kleur weer terug komt.

Prachtige Caribische sferen in heldere tinten

Deze stijl is extravagant, met bloempatronen en felle kleuren gecombineerd met helder wit. Met de juiste kleur verf op de muur heerst er een constante vakantie gevoel. Gebruik de prints in een uitbundige mix van vrolijke patronen zoals deze speelse cirkels, brede strepen en florale prints.

Maak van deze stoffen, kussens op maat en laat het sprankelende kleurenpallet terugkomen in uw interieur. Dit kan heel subtiel door een roze bies van een wit kussen, maar ook heel aanwezig in de vorm van en individueel meubelstuk in een schitterende effen knalkleur.

Hieronder ziet u de mogelijkheden als het gaat om de confectie van onze stoffencollecties.

 • Van de stoffencollectie van Kleur op Kleur kunnen gordijnen, vouwgordijnen, optrekgordijnen, paneelgordijnen, gordijnkappen, guirlandes, embrasses en gedrapeerde gordijnen geconfectioneerd worden.
 • Daarnaast kunnen de stoffen van Kleur op Kleur ook prima worden gebruikt voor het bekleden van het hoofdeind en voeteneind, voor lampenkappen, kussens, kamerscherm of als afscheiding
 • Afhankelijk van de gekozen stof, de raampartij en het gebruik van de ruimte, wordt gezamenlijk de confectie bepaald. Hierbij kijken we bijvoorbeeld of gordijnen verduisterend moeten zijn voor in de slaapkamer of dat ze gevoerd moeten worden tegen verkleuring als de raampartij op het zuiden ligt.
 • Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om de afwerking van het gordijn aan de bovenzijde. U kunt kiezen voor verschillende plooien met verschillende hoogtes qua band, retourplooien, ringen in verschillende maten en kleuren die in de stof worden geslagen, lussen, ringetjes aan de stof, een tunnel of met knijpertjes. Aan de hand van de gekozen stof bespreken we welke afwerkingsmethode geschikt is
 • Ook voor de afwerking van de onderzijde van het gordijn zijn er diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan zomen in verschillende hoogtes, een zoom met een loodveter erin of een afgelockte zoom.
 • Door het gordijn te voeren heeft u veel langer plezier van uw raambekleding. Gordijnvoering heeft namelijk een isolerende werking en is daardoor energiebesparend. Verder geeft een voering, een tussenvoering of een tussen gordijn extra volume en maakt het een gordijn uitermate duurzaam
 • Met een voering kunt u het decoratieve effect van een gordijn vergroten. Voer een gordijn met een patroon, bloemenstof, een streep of juist  met een effen stof die weer goed bij de hoofdstof past en vouw het gordijn terug zodat er een mooi contrasterend effect ontstaat
 • De zijkanten van het gordijnen kunnen met ruches of passementen worden afgewerkt
 • De gordijnen kunnen netjes naar de zijkant geleid worden door middel van een embrasse
 • Ook kunt u kiezen voor bijpassende guirlandes. Deze komen het mooiste tot hun recht bij hoge ramen
 • Een gordijnkap die in een gelijke of juist met de gordijnen contrasterende stof is bekleed, zorgt voor een opvallende omlijsting van de gordijnen
 • Kies bij de afwerking van de onderkant van het gordijn voor een andere kleur, een ander patroon en zet deze al dan niet af met passementen
 • Laat verschillende stoffen in meerdere lagen terugkomen in het gordijn
 • Gebruik een contrasterende stof als bies om de zijranden van de stof af te werken
Kleur op Kleur heeft voor ieder gordijn een brede collectie aan roedes, ophangsystemen en bijbehorende accessoires. Hieronder vindt u een toelichting op de verschillende mogelijkheden op het gebied van roedes en ophangsystemen.

 • Houten roedes: De houten roedes zijn er in verschillende doorsnedes en lengtes, van gebeitst tot gelakt in verrassend veel kleuren. U kunt kiezen voor bijpassende houten ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Metalen roedes: De metalen roedes van Kleur op Kleur hebben verschillende doorsnedes en lengtes en kunnen worden  uitgevoerd in RVS, staal, chroom, goudkleurig, van licht brons tot donker, zwart tot koper. Ook hiervoor zijn bijpassende ringen met een oogje waaraan de gordijnhaak wordt bevestigd.
 • Als u kiest voor zeilringen die in de stof worden geslagen, zijn hiervoor ook bijpassende roedes verkrijgbaar in verschillende maten.
 • Voor de roedes heeft Kleur op Kleur de meest uiteenlopende eindknoppen om de roede decoratief af te werken. Van heel strak tot sierlijk, van klassiek tot echt kitscherig of meer art deco.
 • Roederails: De roederails is een combinatie van een roede met aan de onderzijde een ingebouwde rail. De runners glijden hier doorheen en zorgen dat het gordijn mooi onder de roederails komt te hangen en de steunen in zicht blijven. Roederails worden bevestigd aan het plafond of aan de wand.
 • Rails: Een gordijnrails kan zowel tegen het plafond als de wand worden bevestigd. Met rails kunnen bochten op maat worden gebogen, ideaal in bijvoorbeeld erkers.
 • Elektrische rails: Met elektrische rails kunt u uw gordijnen met behulp van een afstandsbediening, smartphone, tablet of via uw pc openen en sluiten. De signalen worden hiervoor draadloos overgebracht. Voor de elektrische rails is wel een 220 volt aansluiting in de buurt van het systeem vereist
 • Spandraden: Spandraden zijn zeer geschikt voor lichte voile of vitrage stoffen.
 • Accessoires: Naast de roedes en ophangsystemen heeft Kleur op Kleur een zeer uiteenlopend assortiment van accessoires om uw gordijnen in bijpassende stijl naar de zijkant vast te zetten. Ook zijn er verschillende trekstangen waarmee u de gordijnen makkelijk kunt openen of sluiten
 • Ramen zijn de blikvanger van uw huis
 • Kleur op Kleur heeft de expertise, de ervaring en vooral de creativiteit om u te voorzien van het juiste advies bij het kiezen van gordijnen en bijbehorende producten. De keuze uit stoffen, stijlen, details en ophangsystemen is hiervoor zeer uitgebreid
 • Het begint met een persoonlijke afspraak, waarbij wij stilstaan bij uw wensen en eisen. U  komt naar onze interieurstudio in Aldeboarn met foto’s, tekeningen en plaatjes om uw woonwensen duidelijk te maken. Of wij komen bij uw thuis.
 • We bespreken de mogelijkheden en onmogelijkheden van uw raampartijen en de functies waaraan de raambekleding moet voldoen
 • Na een vrijblijvend gesprek bespreken we hoe we hoe verder te gaan
 • Door te luisteren en te vragen krijgen wij een beeld van uw leefstijl en kunnen wij een vertaalslag maken van uw wensen naar een voorstel voor de nieuwe situatie
 • We leggen u materialen, kleuren en voorbeelden voor om u een compleet beeld te geven van het eindresultaat
 • Wij komen bij u thuis met de uitgezochte collectie in heel Nederland
 • We houden rekening met aansluitende ruimtes, waardoor een prettige samenhang ontstaat in uw huis. Desgewenst kunnen we ook voor andere ruimtes een passend advies opstellen zodat uw gordijnen een mooi geheel vormen.
 • U ontvangt een offerte waarin alle kosten zijn meegenomen. U weet precies waar u aan toe bent
 • Eigen Kleur op Kleur mensen meten alles in en monteren bij u
 

Bekijk meer afbeeldingen: