Op Heimtextil de beurs voor  interieurtextiel, interieurontwerp, dessins, textielinnovaties en de trends voor interieur en lifestyle. Het  focus ligt op het onderwerp duurzaamheid. Dit jaar 2020 wordt het voor de 50e keer georganiseerd iets waar ze ontzettend trots op kunnen zijn.

heimtex-trends-interieur-2020-lifestyle-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-trends-kleur-op-kleur-interieur-winkel-700x500-7

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk weer zo ver.

Een paar dagen naar Frankfurt waar we ogen te kort komen om alles te zien, handen te weinig om te voelen en een paar extra benen kunnen gebruiken voor alle kilometers die we in die dagen lopen.  Elk jaar is weer inspirerend. Het is fijn om je leveranciers te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Er wordt me regelmatig gevraagd waarom juist naar de heimtex? Nou hier vinden wij alles op het gebied van nieuwe trends en textielinnovaties. Juist omdat het internationale vakbeurs is vinden wij er nieuwe patronen en kleuren en materialen van dit seizoen die me aan het denken zetten om de mooiste de combinatie’s voor onze klanten te bedenken. Zowel in stoffen voor gordijnen maar ook om meubels mee te bekleden en niet te vergeten de wandbekleding.

Wat werkelijk een feest is en waar we naar uitkijken is de trendhal. 

Op de beurs zullen deze vijf thema’s worden uitgewerkt in flamboyante presentaties op de Trend Space : belevingsruimten met producten van exposanten, visualisaties en conceptuele installaties.Die samengesteld wordt door een internationaal team van design- en trendspecialisten – onder leiding van Anne Marie Commandeur.

Een dame uit Nederland die haar sporen heeft verdient Anne Marie Commandeur is de eigenaar en directeur van Stijlinstituut Amsterdam. Ze begon haar eerste bureau voor trendanalyse onder de naam ‘Studio Commandeur’. In de loop van de tijd ontwikkelde zich een specifieke manier van werken, met een team van specialisten, en dit leidde in 2004 tot een nieuwe naam, ‘Stijlinstituut Amsterdam’. Anne Marie geeft lezingen over trendsettende bewegingen op internationale fora, tentoonstellingen, congressen en seminars. Ze zit in adviespanels voor de Nederlandse Stichting voor Beeldende Kunst, Ontwerp en Architectuur (Fonds BKVB) en in de adviesraden van verschillende onderwijsinstellingen.En heeft een echte en oprechte passie voor studenten en mode-educatie, ze geeft 8 jaar les aan Design Academy Eindhoven en werkt als externe examinator bij verschillende Nederlandse en internationale kunst- en designscholen. Onder hen zijn MA Material Futures aan Central Saint Martins (University of the Arts London), BA Textiles aan ECA University of Edinburgh in Schotland. Ze zal ook de studenten van MA Fashion Matters coachen bij het Sandberg Instituut, Gerrit Rietveld Academie Amsterdam.

Where I Belong – de vijf trendthema’s

Vijf designtrends zijn uitgewerkt binnen het centrale thema Where I Belong. Kerngedachten: de samenleving is fluïde geworden, als individuen hebben we gelaagde identiteiten. Design en textiel moeten aansluiten op die ontwikkelingen – one size fits all-oplossingen volstaan niet langer. 

 • MAXIMUM GLAM combineert glamour met techSPIRITUAL op zoek naar balans in natuur en mystiek

  Theatraal en glamoureus, expressief en excentriek, maar ook dromerig en emotioneel. Dit trendthema is het meest ‘Instagrammable’; het schreeuwt gewoon om aandacht. Textiel is ‘more = more’ en heerlijk over the top. Denk aan iriseren kleurverlopen, fantastische prints, synthetisch glanzende metallics, dynamische oppervlakken en extravagante 3D-decoraties. Maar ook aan fluffy nepbont en handgemaakte jacquardweefsels, embroiderie, kralen en blurred textiel. In het flitsende, misschien zelfs wat kitscherige kleurengamma valt vooral het glossy neon pink op.

  heimtex-trends-2020-live-style-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-kleur-op-kleur-interieur-700x500-3

 • ACTIVE URBAN utilitaire oplossingen centraal

  Het meest stedelijke, sportieve en snelle thema. Jong, modern en design-driven. Creatief, cool en clean. Functionaliteit staat voorop; zowel qua inrichting als aankleding. Technisch textiel gaat hand in hand met organisch katoen en andere fair label en guilt-free materialen. Circulair design van gerecyclede en remade materialen ogen eerlijk en esthetisch. We zien vloeiende vormen, grafische prints en vette, heldere kleuren. Met name zwart/wit, blauw, grijs en geel. Naast gladde oppervlakken zijn er ook padded, quilted en laser-cut (schuim)texturen.

heimtex-trends-2020-live-style-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-kleur-op-kleur-interieur-700x500-2

 • HERITAGE LUX focust op ons rijke historische erfgoed

  In deze monumentale, maar architectonische sfeer draait het om luxe, pracht en praal, decoratie en verfraaiing. Inspiratie wordt gevonden in rijke, vervlogen tijden, maar ook in de natuur en verre reizen. De uitkomst is zonder meer sierlijk en stijlvol, maar kan ook surrealistisch zijn, mysterieus. In het palet vinden we raadselachtig rood, saffier en glanzend parelmoer. Glimmend velours is uiteraard nadrukkelijk aanwezig, maar er zijn ook stretch en zelfs waxstoffen. Een intrigerende combinatie van techniek en ambacht, oud en nieuw, nostalgie en cultuur.

heimtex-trends-interieur-2020-lifestyle-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-kleur-op-kleur-interieur-winkel-700x500-6

 • MULTI-LOCAL omarmt culturele invloeden uit de hele wereld

  Een trendthema waarin de zogenaamde hyper-locals zowel lokaal als wereldwijd hun eigen traditie, cultuur en vakmanschap omarmen én uit- wisselen. Een zeer spectaculair en creatief thema over multiculturele identiteit en erfgoed. Stoffen hebben uitbundige, decoratieve, folkloristische prints; geometrisch en abstract. Batik en ikat worden gecombineerd met jacquards en gobelins. Versieringen zijn er in de vorm van kralen, franjes en borduursels. De warme, kruidige kleuren van pompoen, peper en honing worden gecombineerd met cool aqua, navy en pink. Deze kleuren zijn onderdeel van een breder cultureel verhaal, gekoppeld aan lokale gemeenschappen. In Afrika, maar ook Azië en het Midden Oosten.

heimtex-trends-interieur-2020-life-style-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-kleur-op-kleur-interieur-700x500-4

 • PURE SPIRITUAL op zoek naar balans in natuur en mystiek

  Een uitgebalanceerd lifestyle-thema waarin gestreefd wordt naar verbinding met het über natuurlijke. Technologie wordt omarmd, maar er wordt ook geschakeld tussen realisme en mystiek. Materialen en stof- fen zijn organisch en puur, natuurlijke imperfecties zijn een bonus. Denk aan jute, hennep, papier, bio-katoen en biocomposieten. Of het populaire vegan leer. Het liefst lokaal geproduceerd. En aan natuurlijke verfpigmenten uit planten, fruit, algen of zeewier. Uiteraard zijn de kleuren rustig, aards en natuurlijk. De toegepaste stoffen zijn licht en flexibel, comfortabel en kennen vrijwel geen opsmuk.

heimtex-trends-interieur-2020-life-style-gordijnen-stoffen-interieur-kleuren-materialen-kleur-op-kleur-interieur-winkel-700x500-5

Wil je meer zien volg ons dan op instagram.

Binnenkort meer!!