Zoals elk jaar gaan we twee dagen naar de meubelbeurs in Keulen en ieder jaar verheug ik me hier op. De complete interieurinrichting komt aan bod op deze woonbeurs. De jaren dat je er over de koppen kon lopen is voorbij, maar wat had iedereen zijn best gedaan! Al is het economische wat moeilijker, het was niet te merken aan de sfeer op de beurs. Zo was er dit jaar meer lef. We zagen in de collecties veel kleur, gedurfde patronen in combinaties met materialen en technieken. Weg met het overwegend zwart bruin en de grijs tinten. Veel meubelmerken hadden er een flinke dot kleur aan toegevoegd. Onze interieurharten gingen er sneller van kloppen. Ze wisten ons meer te verleiden dan ooit.

Meubelsstukken & kleuren
Wat duidelijk te zien was is dat het kleurbeeld gaat veranderen. Er komt vooral veel méér kleur in het interieur. Ook qua grote stukken zoals zitmeubelen. Okergeel is de belangrijkste nieuwkomer, gevolgd door aquamarijn en – toch nog steeds – groen. Verder zagen we veel pasteltinten, zowel effen en met kleurverloop, als ruiten, strepen en diverse bedrukkingen op stoffen toegepast op kussens en op de meubels. Opvallend waren ook de decoratieve stiksels in de kleur van het meubel of contrasterend op de naden. De stoffen en leder op meubels mogen wat sleets ogen. En wat ook opviel waren bijzettafels die in groepjes van 3 of 4 bij elkaar worden geplaatst. De pootjes van de meubels worden meer in hout uitgevoerd en we vonden relaxfauteuils met nieuwe technieken.

Details & accessoires
Uniek zijn de ontwikkelingen in behang. Behang wordt tot kunst verheven , met grote patronen en de meest geavanceerde druktechnieken. Ook werd er veel gewassen linnen in alle kleuren van de regenboog gebruikt. Naast het aanbod traditionele karpetten zag ik karpetten in schitterende kleuren en innovatieve patronen. De kleur roze-brons zag ik veel in verlichting (de kappen) en accessoires. Deze worden aangevuld met vazen in gerecycled glas in veel kleuren. Ook kamerplanten komen in nieuwe stijl terug in het interieur. In grote aardewerken potten in een groep bij elkaar zoals cactussen en grote planten. Een verzameling weelderig groen, in een ruimte bij elkaar gebracht, kan een fris geheel zijn.

Tevreden, vol met inspiratie gingen we weer naar huis. Over een paar weken staan de inkochten meubels bij ons in de interieurstudio in Aldeboarn. Zo vindt u bij Kleur op Kleur Interieur de nieuwste interieur inspiratie voor bij u thuis, zodat wij op onze beurt u weer kunnen inspireren!

Marianne Mooren