Voor de woonbeurs Wonen& Co 2015 in Martiniplaza Groningen is mij gevraagd om het plein waar 3 thema’s samen komen om te toveren tot 1 geheel. Het blijft altijd weer een uitdaging om verschillende elementen bij elkaar te brengen. Er moet rekening worden gehouden met routing, verlichting, nooduitgangen, veiligheidsvoorschriften en nog veel meer. En dan willen we nog dat het er uit knalt. Ik doet dit niet alleen maar in samenwerking met de mensen van Wonen & Co die ik  in de loop van de jaren heb leren kennen.

Samen met Michiel, Frans, Ruud, en Paulien wordt vooraf veel gespard over de ideeën, mogelijkheden en de uitvoerbaarheid van alle plannen. Het blijft fascinerend als je door de lege, kale, sombere hallen loopt en bedenkt dat het over een aantal weken  bruist van activiteiten.  Na veel schetsen en meten heb ik de indeling klaar en de materialen en kleuren uitgezocht. Frans heeft in de werkplaats de huisjes, balie en wanden al in elkaar getimmerd zodat ze compleet naar de beurs kunnen om ze daar te laten verven en behangen.

 

Wat eruit zal springen op het plein is de waanzinnige behangcollectie van Vincent van Gogh van BN Wallcoverings. Dit Nederlandse bedrijf bestaat sinds 1926, is gehuisvestigd in Huizen en heeft een eigen design studio en productiefaciliteiten, gericht op de laatste trends en technische innovaties. Deze behangcollectie is tot stand gekomen in samenwerking met het van Gogh museum te Amsterdam.

Ik kon niet om deze collectie heen. Het behang waar ik voor gekozen heb verbindt de 3 verschillende thema’s op het plein letterlijk met elkaar. De kleuren zijn sprekend, vibrerend en een prachtige vertaling van het werk van Vincent van Gogh. Verder zult u  op dit plein ook 2 presentatie tafels tegenkomen, waar ik het Vincent van Gogh behang combineer met woonstoffen en materialen zodat het interieur nog meer tot leven komt.

Nieuwsgierig geworden? Op donderdag en zondag geef ik 2 wooncolleges waarin ik uitleg hoe  behang te combineren met materialen, stoffen, accessoires en andere elementen in het interieur.

 

Tot op de woonbeurs !!

Marianne Mooren