Ook kleuren op plafonds zijn aan ‘trends’ onderhevig.  Alleen we doen er te weinig mee, terwijl er zoveel mogelijkheden zijn! Ik heb in dit blog bericht 12 tips geschreven voor jouw plafond. Ik leg je uit wat kleuren kunnen doen met diepte en nog veel meer. Heb je zelf ook tips? Laat het me weten!

Bekijk hieronder mijn 12 tips voor jouw plafond:

 1. Een plafond in een zachte tint kan mooi en sfeervol uitpakken.
 2. Kies voor een kamer op het noorden de diepere warme tinten (warmer tinten komen meer op je af).
 3. Kies voor een kamer op het zuiden lichte koele tinten (koele tinten lijken verder weg).
 4.  Werk met ornamenten en omlijstingen. Als je een kamer hebt met veel hoekjes, beperk je dan tot 1 ornament in het midden in plaats van lijsten langs de randen.
 5. Het is ook mogelijk om je plafond te behangen, dit kan een geweldig effect hebben. Hiervoor heb je wel een super strak afgewerkt plafond nodig, maar het creëert een groots effect!
 6. Balken die over de breedte van het plafond lopen maken de ruimte breder. Nog mooier maak je het als je de balken in een glans verft, maar wel in dezelfde kleur als het plafond.
 7. Een te hoog plafond kun je lager laten lijken door het een donkere tint te geven. Bij een laag plafond kan dit een benauwd effect geven.
 8. Er zijn ook genoeg optische technieken die helpen een ruimte breder en langer te laten lijken. Schilder het plafond wit en geef de muren een kleur, behalve de bovenste 30 a 40cm. die maak je ook wit.
 9. Let ook op de inrichting: stem het op elkaar af. Denk hierbij aan kleurgebruik en materialen.
 10. Glanzende verf en materialen geven een ruimtelijk effect omdat ze licht reflecteren.
 11. Matte verven en materialen absorberen het licht juist weer.
 12. Bij een wit plafond en een kleur op de muren ontstaat er een sterk contrast tussen de 2 kleuren. Het plafond lijkt hier lager door. Je bent je erg bewust waar de muren beginnen en het plafond begint.

 

Heb jij zelf ook nog tips? Laat een een reactie achter, ik hoor graag van je!

 

Marianne Mooren

Kleur op Kleur Interieur

Door |2020-04-06T18:29:23+00:0031 juli, 2012|Blogberichten|1 Reactie